MediaWatch

Nokia trækker leverandører med ned

Nokias underleverandørers aktiekurser tabte hastigt i værdi i takt med Nokias egne aktier. Nokia havde tidligere på dagen meddelt, at de foreløbige beregninger viser, at koncernen har solgt omkring 128 millioner mobiltelefoner, hvilket er noget lavere end de 140 millioner, som analytikerne havde forventet, skriver Reuters.

Meddelelsen fik Nokia's aktier til at falde med hele 19 procent på børsen i Helsinki. Nokia har tidligere som den eneste blandt de største mobiltelefonproducenter forudsagt en accelererende vækst i mobiltelefonsalget for fjerde kvartal Amerikanske Motorola og svenske Ericsson havde forudset uændret vækst, lagerophobninger og faldende priser.

De korrigerende meldinger fra Nokia fik ikke bare Nokia's egne underleverandørers aktiekurser til at falde, men mobiltelefon komponentindustrien generelt, hvilket bekræfter visse analytikeres negative forventninger om, at mobiltelefonmarkedet har nået et mætningspunkt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs