MediaWatch

Canal Digital lancerer Navigator

Canal Digital har taget en ny EPG, elektronisk programguide, i brug på sin digitale platform. EPG'en kaldes Navigator og betjenes med fjernbetjeningen. Navigatoren skal hjælpe brugeren, når han vil danne sig et hurtigt overblik over det enorme programudbud, som den digitale TV-verden tilbyder.

Navigator giver mulighed for at søge mellem 80 genrer eller programkategorier. Man kan eksempelvis også få den til at give alarm eller automatisk skifte kanal, når der kommer en udsendelse, man gerne vil se. Og der er links direkte til relevante tv-kanaler.

- Navigator er et godt eksempel på det første skridt i retning af den sammensmeltning, som vi inden længe vil se mellem TV og Internettet. Vores EPG er ganske vist ikke koblet på Internettet, men den giver nogle af de samme fordele og muligheder som man oplever på nettet - for eksempel hurtig søgning og mulighed for at definere sine fortrukne programtyper og skabe sin egen programprofil, siger administrerende direktør i Canal Digital Danmark, Jens B. Arnesen.

Med Navigator får brugeren direkte på sin TV-skærm et klart overblik over hver enkelt TV-kanal. Og på samme tid kan man indhente informationer om programmer flere dage frem i tiden. Det er nemt at søge efter programmer i kategorier som film, sport, nyheder - selv underkategorier som komedie, motorsport og økonomi kan man søge efter. Dermed er det let at finde ud af hvilke kanaler, der viser den ønskede type udsendelse - på det ønskede tidspunkt

Med Navigator åbner Canal Digital også op for en hel vifte af nye digitale muligheder til den interaktive TV-bruger blandt andet i form af handelskanalen eTV.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs