MediaWatch

Alt-i-en chip fra C-Cube

C-Cube har udviklet en ny Domino media processor arkitektur, der kan dekode og afspille adskillige formater inklusive audio, video og data kommunikation. Derfor håber det californiske firma, C-Cube, at producenterne vil gøre brug af de Dominobaserede chips til en række forskellige teknologier, som DVD afspillere, digitale set-top bokse, digitale videooptagere og gateways til hjemmet, skriver CNET.

Ifølge senior vice president of marketing hos C-Cube, Patrick Henry, er der samlet funktioner fra seks eller syv chips i én enkelt chip. Domino understøtter mindst ni audio, video, data og netværksprotokoller. Konkurrencen bliver dog hård i løbet af det næste år og ventes at komme fra blandt andet Phillips Semiconductor og det nye firma Equator.

C-Cube, der har eksisteret i 12 år, har længe været inde på forbruger elektronik markedet med blandt andet en chip af- og dekoder til MPEG videoen. Firmaets ny chip er beregnet til digital TV, set-top bokse og DVD afspillere. Muligheden for at samle flere chips i en vil, udover at øge ydeevnen, gøre det væsentligt billigere at producere teknologien. C-Cube håber, at de kan være med til at gøre DVD optagerudstyr mere udbredt i private husstande.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs