MediaWatch

Alt-i-en chip fra C-Cube

C-Cube har udviklet en ny Domino media processor arkitektur, der kan dekode og afspille adskillige formater inklusive audio, video og data kommunikation. Derfor håber det californiske firma, C-Cube, at producenterne vil gøre brug af de Dominobaserede chips til en række forskellige teknologier, som DVD afspillere, digitale set-top bokse, digitale videooptagere og gateways til hjemmet, skriver CNET.

Ifølge senior vice president of marketing hos C-Cube, Patrick Henry, er der samlet funktioner fra seks eller syv chips i én enkelt chip. Domino understøtter mindst ni audio, video, data og netværksprotokoller. Konkurrencen bliver dog hård i løbet af det næste år og ventes at komme fra blandt andet Phillips Semiconductor og det nye firma Equator.

C-Cube, der har eksisteret i 12 år, har længe været inde på forbruger elektronik markedet med blandt andet en chip af- og dekoder til MPEG videoen. Firmaets ny chip er beregnet til digital TV, set-top bokse og DVD afspillere. Muligheden for at samle flere chips i en vil, udover at øge ydeevnen, gøre det væsentligt billigere at producere teknologien. C-Cube håber, at de kan være med til at gøre DVD optagerudstyr mere udbredt i private husstande.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs