MediaWatch

SOL mangler tjeneste

Bid2Day udgjorde således den danske portals tilbud til sine brugere om en auktionstjeneste, som portalen nu vil mangle med udgangen af januar måned. Årsagen er, som meddelt på mediawatch.dk i går, at SOL's auktionspartner Bid2Day nu trækkes ud af det danske marked af sine svenske ejer, Tradera.com.

Dermed mangler SOL i Danmark pludselig en tjeneste, og det er da også planen at hullet skal fyldes ud, siger den nye adm. direktør for SOL i Danmark, Thomas Gudbjerg, til den norske nyhedstjeneste digitoday.no. Men det er ifølge Thomas Gudbjerg ikke sikkert, at der bliver tale om en ny "ren" auktionstjeneste.

For eksempel kan Thomas Gudbjerg godt forestille sig nye samarbejdsparter inden for rubrik-markedet. -Det er et spændende marked. Auktioner er vældig populære i USA, men spørgsmålet er, om man måske skulle satse lidt mere på rubrikannoncerne i Norden, siger Thomas Gudbjerg.

Han afviser ikke at der kunne blive tale om en partner, som kombinerer rubrikannoncer og auktioner, hvilket har gjort at digitoday.no nævner den norske tjeneste FINN.no som en mulig partner for SOL. SOL har ikke været i kontakt med FINN.no, men Gudbjerg indrømmer, at det kunne være en interessant mulighed. FINN.no er ejet af den norske mediekoncern Schibsted.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs