MediaWatch

E-legetøjsbutik i krise

Ifølge norske nettavisen.no er Smilmer således ved at lukke dørene i til den internet-baserede legetøjsbutik, som i Sverige har anmodet om en såkaldt rekonstruktion af selskabet. Det betyder i praksis, at Smilmer er ved at have brugt de 107 millioner svenske kroner, som selskabet fik gennem en nytegning af aktier for et år siden.

Smilmer har ifølge nettavisen.no haft alt for store forventninger til julehandlen og havde fyldt lageret op med varer for cirka 20 millioner svenske kroner - varer som nu i stort omfang ligger usolgte tilbage og repræsenterer død kapital for Smilmer.

Smilmer har i store dele af 2000 forsøgt at finde nye ejere eller en partner inden for traditionel handel men uden succes. I løbet af efteråret har Smilmer således hentet småbeløb ind til den fortsatte drift via emissioner, men nu er kassen ved at være tom og gælden større end selskabet kan bære.

Smilmer startede op i Sverige i 1997 og fik en dansk afdeling i 1999. Et par af de store investorer bag Smilmer er medieselskaberne Schibsted og SBS.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs