MediaWatch

Tele Danmark presses af svenskere

To af Tele Danmarks største konkurrenter, Telia og Tele2 meddelte således, at de har indledt et samarbejde om fremtidens mobiltelefoni, det såkaldte UMTS. Og i en fortsættelse af dette samarbejde har koncernchef for Tele2, Lars-Johan Jarnheimer, givet udtryk for, at han er åben også for et samarbejde om UMTS mellem de to selskaber i Danmark. Dermed presses Tele Danmark yderligere i UMTS-kampen, skriver Børsen.

Jarnheimer præciserer dog, at først når det ligger klart, hvordan de danske UMTS-licenser kommer til at se ud, kan der tages endelig stilling til, om et samarbejde kan etableres mellem Tele2 og Telia i Danmark. Hertil kommer, at det skal afklares, om samarbejdet mellem Telia og Tele2 skaber problemer af konkurrenceretlig karakter. Hvis det er tilfældet, kan samarbejdet falde på gulvet allerede af denne grund.

Samarbejdet i Sverige mellem de to selskaber drejer sig om opbygningen af et fælles landsdækkende UMTS-sendenet, og prisen ligger umiddelbart på mellem 15 og 20 milliarder svenske kroner. Men her stopper samarbejdet. Bortset infrastrukturen gennem sendenettet vil Telia og Tele2 være konkurrenter på alle andre områder i relation til kunderne.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs