MediaWatch

Tysk interesse for Tele Danmark Mobil

Forventningerne om at Tele Danmark står overfor et helt eller delvist frasalg har haft en positiv effekt på selskabets aktiekurser. Således nåede kursen mandag et kort øjeblik op på 410, hvilket er 25 procent højere end forrige fredag, skriver Berlingske Tidende. Kursen endte dog ved børsens lukning i 390.

Ifølge teleanalytikeren John Strand vil Tele Danmark's mobildivision være en lækkerbisken for Deutsche Telekom, såfremt det tyske og danske teleselskab lægges sammen. Strand peger på en række begivenheder, som indikerer at de to selskaber er på vej til at blive lagt sammen.

For eksempel har Tele Danmark overladt ledelsen af hollandske Ben, som de to selskaber begge er medejere af, til Deutsche Telekom, mens Deutsche Telekom har holdt sig ude af det schweiziske marked, hvor Tele Danmark har diAx og det tjekkiske marked, hvor Tele Danmark har Ceske Radiokommunikaze.

John Strand mener at det tegner sig et billede af et snarligt salg, ud fra forhold som Tele Danmarks beslutning om en opsplitning af koncernen, som muliggør et salg, og Deutsche Telekoms ensidige investeringer udenfor Tyskland i mobilaktiviteter.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs