MediaWatch

Tiscali køber LibertySurf

Tiscali, Europas næststørste Internet-udbyder, har købt den franske rival LibertySurf.

Sammenlægningen af italienske Tiscali og franske LibertySurf er den seneste i rænkken af konsolderinger i den europæiske Internet operatør branche, hvor blandt andet Wannadoo for nylig overtog britiske Freeserve, og Tiscali overtog World Online.

Både Tiscali og LibertySurf meddelte allerede i forrige uge, at de lå i forhandlinger med adskillige europæiske partnere, inklusive hinanden, skriver Financial Times. Det fik i løbet af ugen LibertySurf til at stige med i alt 23 procent i værdi.

Tiscali overtager andelen på 35 procent i LibertySurf for omkring 224 millioner dollar fra den britiske detailgruppe Kingfisher, svarende til at LibertySurf værdisættes til i alt 640 millioner dollar.

Tiscali er angiveligt iógså i gang med at købe Internet udbyderen LineOne, som er sat til salg af United News & Media samt British Telecommunications. LibertySurf ejes desuden for 35 procent's vedommende af den franske forretningsmand Bernard Arnault.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs