MediaWatch

Tiscali køber LibertySurf

Tiscali, Europas næststørste Internet-udbyder, har købt den franske rival LibertySurf.

Sammenlægningen af italienske Tiscali og franske LibertySurf er den seneste i rænkken af konsolderinger i den europæiske Internet operatør branche, hvor blandt andet Wannadoo for nylig overtog britiske Freeserve, og Tiscali overtog World Online.

Både Tiscali og LibertySurf meddelte allerede i forrige uge, at de lå i forhandlinger med adskillige europæiske partnere, inklusive hinanden, skriver Financial Times. Det fik i løbet af ugen LibertySurf til at stige med i alt 23 procent i værdi.

Tiscali overtager andelen på 35 procent i LibertySurf for omkring 224 millioner dollar fra den britiske detailgruppe Kingfisher, svarende til at LibertySurf værdisættes til i alt 640 millioner dollar.

Tiscali er angiveligt iógså i gang med at købe Internet udbyderen LineOne, som er sat til salg af United News & Media samt British Telecommunications. LibertySurf ejes desuden for 35 procent's vedommende af den franske forretningsmand Bernard Arnault.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs