MediaWatch

Dan Net bør børsnoteres

Ifølge analysen fra Carnegie har Dan Net en markedsværdi på flere milliarder kroner. Selv om det er et relativt småt beløb i Tele Danmark sammenhæng, vil det kunne bidrage til at signalere den åbenhed, som Tele Danmark tidligere har bebudet. Derigennem vil det også få en positivt afsmittende effekt på Tele Danmarks aktiekurs, mener Michael Clemens, der er vice president of research hos Carnegie ifølge Berlingske Tidende.

Tele Danmarks markedsværdi er i øjeblikket på omkring 80 milliarder kroner, og det er relativt lavt sammenlignet med de nærmeste konkurrenter.

Dan Net, der er 100 procent ejet af Tele Danmark, har en markedsandel på en tredjedel på det mobile roamingmarked for udlandstelefoni, hvor det videredistribuerer samtaler mellem 120 teleselskaber.

Tele Danmarks administrerende direktør Henning Dyremose oplyser, at det endnu ikke har været aktuelt at diskutere en selvstændig børsnotering af Dan Net. Dan Net's administrerende direktør, Agner Mark, er derimod meget begejstret for ideen om selvstændig børsnotering af selskabet, og det vil desuden gøre det lettere at overbevise kunderne om, at Dan Net er et uafhængig selskab og ikke et datterselskab for et af konkurrenterne, Tele Danmark.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs