MediaWatch

Massiv vækst i polsk mobilmarked

Med stigningen er antallet af mobilkunder på det polske marked nu oppe på 6,9 millioner, og væksten ventes at fortsætte, så kundeantallet allerede i 2004 eller 2005 vil overstige antallet af abonnenter på fastnettet, skriver Reuters.

Mange polakker er i løbet af det seneste år skiftet til mobiltelefoni i frustration over problemer med fastnettet, og landet har netop tildelt de tre mobiloperatører en UMTS licens som ifølge planen skal etableres i år 2003.

Største vækst i år 2000 oplevede Polens mindste mobiloperatør Centertel, som er delvist ejet af det tidligere statsmonopolselskab TPSA og France Telecom. Centertel nåede 1,65 millioner kunder svarende til en stigning på 142 procent i forhold til året før.

Polens største mobiltelefoni operatør PTC, som ejes af det lokale selskab Elektrim, Vivendi og Deutsche Telekom, har nu 2,8 millioner kunder, hvilket er en millioner mere end året før.

Polkomtel, der er polens næststørste mobiloperatør har nu 2,4 millioner kunder, hvilket er 57 procent mere end i 1999. Polkomtel ejes af Tele Danmark, Vodafone, det polske kobberselskab KGHM og olieraffinaderiet PKN Orlen.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs