MediaWatch

Massiv vækst i polsk mobilmarked

Med stigningen er antallet af mobilkunder på det polske marked nu oppe på 6,9 millioner, og væksten ventes at fortsætte, så kundeantallet allerede i 2004 eller 2005 vil overstige antallet af abonnenter på fastnettet, skriver Reuters.

Mange polakker er i løbet af det seneste år skiftet til mobiltelefoni i frustration over problemer med fastnettet, og landet har netop tildelt de tre mobiloperatører en UMTS licens som ifølge planen skal etableres i år 2003.

Største vækst i år 2000 oplevede Polens mindste mobiloperatør Centertel, som er delvist ejet af det tidligere statsmonopolselskab TPSA og France Telecom. Centertel nåede 1,65 millioner kunder svarende til en stigning på 142 procent i forhold til året før.

Polens største mobiltelefoni operatør PTC, som ejes af det lokale selskab Elektrim, Vivendi og Deutsche Telekom, har nu 2,8 millioner kunder, hvilket er en millioner mere end året før.

Polkomtel, der er polens næststørste mobiloperatør har nu 2,4 millioner kunder, hvilket er 57 procent mere end i 1999. Polkomtel ejes af Tele Danmark, Vodafone, det polske kobberselskab KGHM og olieraffinaderiet PKN Orlen.

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs