MediaWatch

Staten vil sælge flere Telia-aktier

Den svenske statsminister Goran Persson har udtalt overfor svensk TV, at det ikke på langt sigt er holdbart, at staten opretholder en majoritetsandel i Telia, skriver Financial Times.

På spørgsmålet, om det vil gøre Telia sårbar overfor overtagelser, svarede Persson, at man for at forhindre at blive opkøbt af et stort internationalt teleselskab, må gå under 50 procent med henblik på at indgå strategiske alliancer med andre teleselskaber af samme størrelse.

Telia har tidligere uden held forsøgt af fusionere med norske Telenor, og senest er selskabet blevet spået en mulig fusion med danske Tele Danmark efter forlydender om, at moderselskabet til Tele Danmark, amerikanske SBC, er interesseret i at sælge dets 41 procent andel i Tele Danmark.

Enhver reduktion af den svenske stats andel vil kræve parlamentets godkendelse. Omkring én million svenskere svarende til 11 procent af befolkningen købte aktier i Telia, da staten i juni nedbragte dets andel i Telia til 70 procent i forbindelse med børsintroduktionen.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs