MediaWatch

Staten vil sælge flere Telia-aktier

Den svenske statsminister Goran Persson har udtalt overfor svensk TV, at det ikke på langt sigt er holdbart, at staten opretholder en majoritetsandel i Telia, skriver Financial Times.

På spørgsmålet, om det vil gøre Telia sårbar overfor overtagelser, svarede Persson, at man for at forhindre at blive opkøbt af et stort internationalt teleselskab, må gå under 50 procent med henblik på at indgå strategiske alliancer med andre teleselskaber af samme størrelse.

Telia har tidligere uden held forsøgt af fusionere med norske Telenor, og senest er selskabet blevet spået en mulig fusion med danske Tele Danmark efter forlydender om, at moderselskabet til Tele Danmark, amerikanske SBC, er interesseret i at sælge dets 41 procent andel i Tele Danmark.

Enhver reduktion af den svenske stats andel vil kræve parlamentets godkendelse. Omkring én million svenskere svarende til 11 procent af befolkningen købte aktier i Telia, da staten i juni nedbragte dets andel i Telia til 70 procent i forbindelse med børsintroduktionen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs