MediaWatch

Lernout & Hauspie afskediger 1200

Selskabet vil i forsøget på at klare sig gennem sine økonomiske vanskeligheder afskedige godt 20 procent af sin medarbejderstab på verdensplan. Tallet svarer til 1200 stillinger, skriver New York Times.

Ifølge den nyligt udpegede præsident for L&H, John Duerden, er det med stor beklagelse, at selskabet må afskedige sine medarbejdere. Det har ikke været muligt at identificere andre mulige alternativer, således Duerden.

En ret i selskabets hjemby Ieper har i forbindelse med reorganiseringen givet L&H en betinget beskyttelse mod konkurs. Denne er gældende for de næste seks måneder, og giver dermed selskabet ro til at implementere sin redningsplan.

En række banker, med Deutsche Bank som den mest prominente, agiterede ellers for at beskyttelsen kun skulle gælde i to måneder. Bankerne lånte i maj sidste år L&H 430 millioner dollar til opkøbet af Dictaphone.

Sideløbende med selskabets økonomiske problemer står en af L&H's medstiftere, Pol Hauspie og hans kone, tiltalt for at være indblandet i en større sag, der omhandler hvidvasking af sorte penge.

L&H vil på et pressemøde mandag offentliggøre detaljerne for, hvor i verden afskedigelserne vil finde sted. Halvdelen af selskabets samlede medarbejderstab på 6000 mand er hjemmehørende i USA.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs