MediaWatch

Palmen som robot

Med et kit til 300 dollar over Internettet kan folk bruge deres Palm Pilot som robot, med små hjul og infrarøde sensorer. Udstyret er udviklet på Carnegie Mellon University og laves på licens på robotfabrikken Acroname i Colorado, der blandt andet leverer teknologiske komponenter til Lego . Robotten kaldes officielt Palm Pilot Robot Kit, skriver Reuters.

Forskning på universiteter og i forbindelse med regeringen, har længe eksperimenteret med robotter i forsvarsøjemed, som eksempelvis desarmering af miner, angreb af fjenden og fotografering af fjendtligt terræn. Ved at lade den civile befolkning eksperimentere med robotten, kan der muligvis findes større anvendelse i befolkningens dagligdag.

Ifølge Steve Richards, grundlægger af Acroname skal robotten i første omgang fungere som undervisningsobjekt. Robotten er allerede solgt i et par hundrede eksemplarer og Richards forventer at sælge over 1.000 i løbet af indeværende år.

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs