MediaWatch

Palmen som robot

Med et kit til 300 dollar over Internettet kan folk bruge deres Palm Pilot som robot, med små hjul og infrarøde sensorer. Udstyret er udviklet på Carnegie Mellon University og laves på licens på robotfabrikken Acroname i Colorado, der blandt andet leverer teknologiske komponenter til Lego . Robotten kaldes officielt Palm Pilot Robot Kit, skriver Reuters.

Forskning på universiteter og i forbindelse med regeringen, har længe eksperimenteret med robotter i forsvarsøjemed, som eksempelvis desarmering af miner, angreb af fjenden og fotografering af fjendtligt terræn. Ved at lade den civile befolkning eksperimentere med robotten, kan der muligvis findes større anvendelse i befolkningens dagligdag.

Ifølge Steve Richards, grundlægger af Acroname skal robotten i første omgang fungere som undervisningsobjekt. Robotten er allerede solgt i et par hundrede eksemplarer og Richards forventer at sælge over 1.000 i løbet af indeværende år.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs