MediaWatch

EToys afskediger 70 procent

Online legetøjsbutikken, der engang var dot.com branchen yngling, oplyser, at de vil afskedige 70 procent af arbejdsstyrken og lukke to lagerbygninger ned. Det sker med henblik på at reducere selskabets omkostningsniveau, skriver Wall Street Journal.

Selskabet offentliggjorde 15. december, at salget for julesæsonen kun ville blive halvt så stor som forventet. Selskabet forventer at løbe tør for midler omkring marts måned. Denne offentliggørelse har gjort det svært for eToys at skaffe finansielle midler. Selskabet oplyster nu, at det ikke forventer at opnå overskud for det skatteår, der slutter marts 2003.

EToys forklarer det lave salg i forbindelse med julen med et barskt klima inden for detailhandlen og de dårlige omstændigheder for internethandlen generelt. Selskabet har ansat Goldman Sachs Group til at finde strategiske udveje eventuelt i form af salg eller fusion af eToys.

EToys aktie, der lå på sit højeste i oktober 1999 på 86 dollar pr. aktie kollapsede efter offentliggørelsen i december. Selskabet afskediger 700 ud af 1.000 medarbejdere, hvoraf 380 allerede er afskediget.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs