MediaWatch

Europas mobilmarked snart mættet

Markedspenetrationen i de fleste europæiske lande har passeret 50 procent. De førende teleselskaber, Vodafone og France Telecom, vurderer, at omkring to tredjedele af alle britere har mobiltelefon.

Ifølge analysefirmaet Forrester Research vil penetrationsraten i Europa toppe omkring de 76 procent samtidig med, at mange nye operatører vil trænge ind på markedet. Denne kombination af nye indtrængere og den heraf følgende priskonkurrence med de øgede omkostninger, som selskaberne skal afholde til introduktionen af tredje generations mobiltelefoni tjenester, vil ifølge Forrester medføre underskud for selskaberne.

Det vil tvinge mange nyindtrængere i knæ, hvorefter den øvrige branche vil konsolidere sig i fem store grupper.

De nuværende operatører afviser Forresters konklusion om, at mobiloperatørerne vil få underskud på driften. Operatørerne tror på, at indtægterne fra de nye Internet tjenester, som følger med tredjegenerations mobiltelefoni, i højere grad vil kompensere for de øgede omkostninger end Forrester vurderer.

De kritiske konklusioner fra Forrester kommer samtidig med, at mange investorer stiller spørgsmål ved de undersøgelser om fremtidens forretningsmuligheder, som mobilselskabernes egne banker har udarbejdet.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs