Rederier i fælles internetsatsning

MediaWatch

Den traditionelle skibsmæglerkontakt mellem reder og transportkunde afløses i stigende grad af Internettet. Derfor har A.P. Møller, Norden, Torm og J. Lauritzen besluttet at samarbejde om at etablere en fælles IT-platform, baseret på Internet-portalen LevelSeas, skriver Børsen. LevelSeas koncentrerer sig om rederier med transport af de såkaldte bulkvare og tankmarkedet.

LevelSeas blev etableret i april 1999 af blandt andet olieselskaberne BP og Shell, verdens største skibsmæglerfirma Clarkson og ventureselskabet eVolution. IT-netværket har netop sikret sig tilslutning fra i alt 26 kunder og rederier.

De danske rederier skyder alle kapital i LevelSeas, og får hver en mindre ejerskab, og A.P. Møller har sikret sig en plads i LevelSeas bestyrelse og udviklingsafdeling.

Ifølge Lone F. Schrøder, der er chef for Maersk Bulkers, er Maersk først og fremmest interesseret i en løsning, som kan erstatte det omfattende prapirarbejde, som kontraktindgåelse normalt indebærer.

- Den efterfølgende proces bliver nu automatiseret via den fælles IT-platform. Det frigiver ressourcer til at lave nye forretninger i stedet for at bruge tid på at følge op på ældre forretninger, siger Lone F. Schrøder til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også