MediaWatch

Rederier i fælles internetsatsning

Den traditionelle skibsmæglerkontakt mellem reder og transportkunde afløses i stigende grad af Internettet. Derfor har A.P. Møller, Norden, Torm og J. Lauritzen besluttet at samarbejde om at etablere en fælles IT-platform, baseret på Internet-portalen LevelSeas, skriver Børsen. LevelSeas koncentrerer sig om rederier med transport af de såkaldte bulkvare og tankmarkedet.

LevelSeas blev etableret i april 1999 af blandt andet olieselskaberne BP og Shell, verdens største skibsmæglerfirma Clarkson og ventureselskabet eVolution. IT-netværket har netop sikret sig tilslutning fra i alt 26 kunder og rederier.

De danske rederier skyder alle kapital i LevelSeas, og får hver en mindre ejerskab, og A.P. Møller har sikret sig en plads i LevelSeas bestyrelse og udviklingsafdeling.

Ifølge Lone F. Schrøder, der er chef for Maersk Bulkers, er Maersk først og fremmest interesseret i en løsning, som kan erstatte det omfattende prapirarbejde, som kontraktindgåelse normalt indebærer.

- Den efterfølgende proces bliver nu automatiseret via den fælles IT-platform. Det frigiver ressourcer til at lave nye forretninger i stedet for at bruge tid på at følge op på ældre forretninger, siger Lone F. Schrøder til Børsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs