MediaWatch

Listen.com afskediger fjerdedel

Listen.com, et af online musikbranchen store håb, har i løbet af de seneste måneder søgt at tilpasse sin forretningsmodel således, at den er kompatibel med markedets skiftende trend. Napster's fremkomst sammenholdt med en decideret nedgang i investeringerne indenfor området har gjort tilpasning nødvendig, skriver CNET.

Målsætningen var oprindelig, at Listen.com skulle gælde som en selvstændig vejviser til legal musik på Internettet og selskabet fik som sådan opbakning fra de fem største musiklabels. Napster's indtog fik dog Listen.com til at søge over imod en syndicationsmodel, der blandt andet bestod at sælge sin service til andre sites.

Forsøget lykkedes ikke til fulde, og derfor har selskabet valgt at afskedige 42 medarbejdere, eller hvad der svarer til godt en fjerdedel af den samlede stab.

Rob Reid, administrerende direktør for Listen.com, siger, at tiltaget har været en nødvendighed, men at der stadig forestår en besværlig periode, før man igen kan tænke på at skabe et egentlig overskud.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs