MediaWatch

Listen.com afskediger fjerdedel

Listen.com, et af online musikbranchen store håb, har i løbet af de seneste måneder søgt at tilpasse sin forretningsmodel således, at den er kompatibel med markedets skiftende trend. Napster's fremkomst sammenholdt med en decideret nedgang i investeringerne indenfor området har gjort tilpasning nødvendig, skriver CNET.

Målsætningen var oprindelig, at Listen.com skulle gælde som en selvstændig vejviser til legal musik på Internettet og selskabet fik som sådan opbakning fra de fem største musiklabels. Napster's indtog fik dog Listen.com til at søge over imod en syndicationsmodel, der blandt andet bestod at sælge sin service til andre sites.

Forsøget lykkedes ikke til fulde, og derfor har selskabet valgt at afskedige 42 medarbejdere, eller hvad der svarer til godt en fjerdedel af den samlede stab.

Rob Reid, administrerende direktør for Listen.com, siger, at tiltaget har været en nødvendighed, men at der stadig forestår en besværlig periode, før man igen kan tænke på at skabe et egentlig overskud.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs