MediaWatch

Høj vækst i IP telefoni de næste år

Det repræsenterer næsten en fjerdedel eller 23 procent af alle Internet brugere og en stigning på fem procent i forhold til i dag, viser en undersøgelse fra det uafhængige analyse og konsulentfirma Ovum. Analysefirmaet konkluderer, at de drivende kræfter bag fremtidens IP baserede telefoni først og fremmest vil være tjenesternes tilgængelighed, forbedringer af kvaliteten og brugervenlige løsninger.

PC baseret IP telefoni eller e-calling, som det også kaldes, startede i slutningen af 1999 og er blandt andet blevet stimuleret af gratis-tjenester indenfor området. Ved hjælp af gratis tjenester kan forbrugerne ringe op til en telefon hvor som helst i verden ved hjælp af en PC'er og kun betale Internet-forbindelsens opkaldsafgift. Gratistjenester er allerede nu tilgængelige i omkring 30 lande, og discountpris tjenester i mange flere.

Mange eksperter opfatter disse e-calling gratistjenester, som finansieres via bannerannoncer på den Internet-site, som der ringes op fra, som et kortsigtet tiltag fra IP operatørerne for at opbygge et solidt kundegrundlagen. Men gratistjenester er kun et overgangsfænomen og bygger ikke på en holdbar forretningsmodel, mener Ovum.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs