MediaWatch

Høj vækst i IP telefoni de næste år

Det repræsenterer næsten en fjerdedel eller 23 procent af alle Internet brugere og en stigning på fem procent i forhold til i dag, viser en undersøgelse fra det uafhængige analyse og konsulentfirma Ovum. Analysefirmaet konkluderer, at de drivende kræfter bag fremtidens IP baserede telefoni først og fremmest vil være tjenesternes tilgængelighed, forbedringer af kvaliteten og brugervenlige løsninger.

PC baseret IP telefoni eller e-calling, som det også kaldes, startede i slutningen af 1999 og er blandt andet blevet stimuleret af gratis-tjenester indenfor området. Ved hjælp af gratis tjenester kan forbrugerne ringe op til en telefon hvor som helst i verden ved hjælp af en PC'er og kun betale Internet-forbindelsens opkaldsafgift. Gratistjenester er allerede nu tilgængelige i omkring 30 lande, og discountpris tjenester i mange flere.

Mange eksperter opfatter disse e-calling gratistjenester, som finansieres via bannerannoncer på den Internet-site, som der ringes op fra, som et kortsigtet tiltag fra IP operatørerne for at opbygge et solidt kundegrundlagen. Men gratistjenester er kun et overgangsfænomen og bygger ikke på en holdbar forretningsmodel, mener Ovum.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs