MediaWatch

US-aktier steg efter rentesænkning

Umiddelbart efter steg især de hårdtramte teknologiaktier, og Nasdaq lukkede børsdagen 324,82 point og 14,17 procent højere. Bluechips-indekset Dow Jones endte 2,81 procent højere og det bredere Standard & Poors 500 indeks hele 5,01% højere.

Rentenedsættelse kom totalt uventet fire uger før det planlagte FOMC-møde den 30. og 31. januar. Ligeledes var nedsættelsens størrelse med et halvt procent point større end ventet af markederne.

Hjælpen fra Fed gav luft under vingerne i de store tech-papirer: Nasdaq 100-indekset, der måler markedsværdien af de 100 største selskaber på Nasdaq-børsen, steg således med 18,7 procent. Blandt de største stigninger kan nævnes Cisco med 24 procent, Oracle med 21 procent og Sun Microsystems med hele 29 procent.

Blandt analytikerne og markedsdeltagerne faldt rentenedsættelsen naturligvis på et tørt sted. Der har været en udbredt enighed om, at markederne tørstede efter en rentenedsættelse for at komme ud af den negative stemning. Spørgsmålet for ugens sidste børsdage vil så være, hvorvidt markederne er i stand til følge op på onsdagens kæmpestigninger.

"Det er klart et meget dramatisk skridt centralbanken, ikke kun på grund af at det sker uden for FOMC-møderækken, men også i kraft af størrelsen", udtalte Robert Armknecht, fund manager for Galaxy Equity Growth Fund til Reuters.

"Det signalerer, at der var gode grunde til at være bekymret om størrelsen af opbremsningen i økonomien", tilføjede fund manageren.

Fredag byder på arbejdsløshedstal, der på ny kan indikere opbremsning i US-økonomien, og onsdagens stærkt efterlyste rentenedsættelse fjerner ikke det dystre vækst- og indtjeningsbillede for virksomhederne.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs