MediaWatch

Belgacom vil overtage LibertySurf

Det er dog endnu uvist, i hvilket omfang de to selskaber vil blive knyttet sammen, skriver Financial Times.

Eksperter har i længere tid opfattet LibertySurf som et potentielt emne for overtagelse, som et led i den fremskredne konsolidering af den europæiske Internet leverandør sektor. Ikke mindst efter at det i november kom frem, at Deutsche Bank var blevet hyret til at rådgive selskabet om dets mulige strategiske alternativer.

Siden da har både italienske Tiscali, som netop har købt den hollandske Internet leverandør World Online, franske Vivendi Universal og spanske Terra Lycos været på tale, som mulige købere til LibertySurf.

En eventuel overtagelse af LibertySurf bliver i givet fald Belgacom's anden store franske opkøb efter købet af den Nouveau Marché-listede franske Internet leverandør Infosources i juni 2000. Belgacom overtog dengang Infosources for ad den vej at få børsnoteret dets egen Skynet ISP.
Belgacom er ejet af den belgiske stat samt for 49,99 procents vedkommende ejet af et konsortium, som ud over Tele Danmark består af USA's SBC Communications og Singapore Telecommunications.

LibertySurf er i dag delvist ejet af britiske Kingfisher og investeringsselskabet Europ@web, der hver har en andel på 35 procent i det franske selskab. Kursen på LibertySurf's aktier steg onsdag 10 procent til 6,24 euro, hvilket svarer til, at selskabets samlede værdi kan estimeres til omkring 580 millioner euro. LibertySurf aktien blev i marts 2000 listet til 41 euro.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs