MediaWatch

Bertelsmann sikrer sig andel i RTL

Pearsons, som blandt andet ejer Financial Times, har med frasalget af RTL opfyldt målsætningen om at skille sig af med sine ikke-kerneaktiviteter, og bliver fremover publicist, skriver Dagens Industri.

Bertelsmann betaler 930 millioner britiske pund, 11,2 milliarder kroner, for RTL-andelen, hvilket betegnes som en god handel eftersom RTL-aktien i takt med det generelle fald på annonce-markedet er fulgt med ned. RTL-aktien lå ved introduktionen tilbage i juli 2000 fire gange højere end idag i kurs 167 euro.

RTL, der blandt andet ejer 23 tv-kanaler og 17 radiostationer fordelt ud i 9 europæiske lande, har i øjeblikket en markedsværdi på 6,8 milliarder euro, og ventes at bidrage positivt til Bertelsmanns regnskab forud for selskabets børsintroduktion.

Bertelsmann ventes at gå på børsen i løbet af 2003.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs