MediaWatch

Neuer Markt falder skarpt

Deutsche Börses marked for aktier der enten berører vækst eller teknologi er siden nytår faldet betragteligt. I skrivende stund ligger indekset godt 10 procent under niveauet for den 1. januar.

I forgårs ved børsen åbning efter nytår lå indekset således på 2517,50 euro. I dag klokken 15 er niveauet, efter en overgang at have nået bund på 2247,68 euro, faldet til 2263,64 euro. Samlet svarer faldet til en nedgang på godt 10 procent.

Baggrunden for faldet skal for en mindre del søges i efterdønningerne fra nattens fald på Nasdaq. Det amerikanske indeks sluttede handelsdagen 178,66 point lavere i niveau 2291,86 et fald på godt 7,8 procent.

Hovedskylden ligger derimod hos det tidligere østtyske internetselskab Intershop, der indtil i går var regnet for et af de mest solide selskaber på Neuer Markt. En betydelig nedjustering af forventningerne til fjerde kvartal har dog udløst en nærmest panikagtig stemning og sendt Intershop-aktien i frit fald.

Aktien faldt på den baggrund alene i går med over 70 procent. Idag fortsætter den sin deroute med en nedgang på mere end 20 procent indtil nu.

Effekten har tydelig forbindelse til Neuer Markt's eget fald.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs