Hvor er de modige aktieanalytikere?

MediaWatch

Ifølge en undersøgelse foretaget af estimeringsbureauet Thomson Financial/IBES synes der at være langt mellem de modige aktieanalytikere. Sidste år udgjorde deciderede salgsanbefalinger kategoriseret som enten "sell" eller "underperform" kun 2,1 procent af alle analytiker anbefalinger. Sagen er anderledes på købssiden, skriver Wall Street Journal

Hele 31,2 procent af analytikernes anbefalinger når således niveauet "strong buy". Det mere moderate køb "buy" når op på 39,9 procent.

Tallene indikerer, at det ikke er aktieanalytikernes salgsanbefalinger investor skal regne med, hvis han står med et faldende papir. Analysen påpeger endvidere, at langt størstedelen af salgsanbefalinger først kommer, når den pågældende aktie er faldet betragteligt.

Mod er derfor påkrævet hvis en analytiker skal gå imod trenden. Resultatet er at analytikeren ofte nøjes med at anbefale "hold" på en aktie. Direkte salgsanbefalinger skaber ofte vrede fra selskabernes ledelse og hos andre investeringskollegaer der har modsatte interesser samt kunder, der har investeret i den pågældende aktie.

"For de kunder, der har en stor investering i aktien, er det som et angreb på deres førstefødte barn", udtaler Dough Pratt, manager for investeringsfonden Willow Capital i artiklen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også