MediaWatch

Gratis digital set-top boks

Telenor foreslår, at aktørerne på det norske TV marked skal enes om et fælles netværk og en fælles standard på digtale set-top bokse. Tillige ønskes en fælles finansiering af boksen. Får de norske broadcastere og distributører ikke indført en sådan finansiering og standard på set-top boksene, frygter strategidirektør for Telenor Broadband Services AS, Erik Nord, at det digitale sendenet ikke vil få tilstrækkelig dækning (90 procent) til, at der kan lukkes ned for det analoge sendenet, skriver digitoday.

Ligesom i Danmark opererer aktørerne på det norske TV marked, Canal Digital, Viasat NRK og TV 2 med forskellige ikke kompatible standarder på deres digitale set-top bokse. De forskellige standarder hjælper aktørerne med at bevare kontrol og holde konkurrenterne fra livet.

Stortinget i Norge kræver, at aktørerne bliver enige og afviser, at der lukkes ned for det analoge sendenet før alle norske husstande kan modtage digitalt TV. Det kræver blandt andet, at set-top boksen er så billig i anskaffelse, at de seere som kun vil se NRK og TV2, slipper for at betale formuer for den digitale adgang.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs