MediaWatch

Gratis digital set-top boks

Telenor foreslår, at aktørerne på det norske TV marked skal enes om et fælles netværk og en fælles standard på digtale set-top bokse. Tillige ønskes en fælles finansiering af boksen. Får de norske broadcastere og distributører ikke indført en sådan finansiering og standard på set-top boksene, frygter strategidirektør for Telenor Broadband Services AS, Erik Nord, at det digitale sendenet ikke vil få tilstrækkelig dækning (90 procent) til, at der kan lukkes ned for det analoge sendenet, skriver digitoday.

Ligesom i Danmark opererer aktørerne på det norske TV marked, Canal Digital, Viasat NRK og TV 2 med forskellige ikke kompatible standarder på deres digitale set-top bokse. De forskellige standarder hjælper aktørerne med at bevare kontrol og holde konkurrenterne fra livet.

Stortinget i Norge kræver, at aktørerne bliver enige og afviser, at der lukkes ned for det analoge sendenet før alle norske husstande kan modtage digitalt TV. Det kræver blandt andet, at set-top boksen er så billig i anskaffelse, at de seere som kun vil se NRK og TV2, slipper for at betale formuer for den digitale adgang.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs