MediaWatch

Bull vil frasælge smart card enhed

Bull, der har oplevet tab har modtaget et tilbud fra den rivaliserende smart card producent Schlumberger, der ønsker at erhverve selskabets CP8 smart card enhed. Bull sælger enheden som led i en omstruktureringsplan, der skal rette op på selskabets situation. CP8 tegner sig for cirka fem procent af Bull's omsætning, der nåede 3,8 milliarder euro i 1999 og selskabet er vurderet til en værdi af flere hundrede millioner euro, skriver Reuters.

Handlen skal dog først godkendes af de sædvanlige instanser og forhandlinger mellem Bull, Bull CP8 og Schlumberger er endnu ikke overståede. Bull håber på, at handlen kan afsluttes relativt hurtigt og er ifølge Wall Street villige til at sælge for mindre end de 500 millioner euro selskabet oprindeligt havde håbet, at handlen kunne indbringe.

Schlumberger specialiserer sig i tekniske services inden for alt fra tests af halvledere til smart cards samt netværks- og internetløsninger. Selskabet solgte i 1999 for 8,4 milliarder dollar.

Mere fra MediaWatch

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Egmont: Medieaftalen fastholder uens medievilkår

Den nye medieaftale har en række gode elementer bl.a. med regulering af techgiganter. Men det er ærgerligt, at medieforliget ikke indeholder ligestilling af digitale medier, lyder det fra Nordisk Film.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs