MediaWatch

DT mulig TDC hovedaktionær

Jyske Bank vurderer, at den amerikanske hovedaktionær SBC's 42 procents aktiepost i Tele Danmark kan komme til salg, når den såkaldte lock-up periode for aktieposten udløber den 12 januar. Den oplagte køber til aktieposten vil være Deutsche Telekom, der bedst vil kunne drage fordel af en bedre dækning i Skandinavien og i en række andre lande såsom - Schweiz, Belgien og Holland, hvor Tele Danmark er repræsenteret.

"Tele Danmark er billigt til salg, fordi aktien er billig", siger Peter Engelbrektsen. Deutsche Telekom vil sandsynligvis kunne finansiere et eventuelt køb med en kombination aktier og kontanter,således Engelbrektsen.

Kursreaktionerne har været forholdsvis beherskede på Københavns Fondsbørs, hvor Tele Danmark i dagens handel ligger 5 procent højere i kurs 340.

"Det er svært at sige om kursudsvingene skyldes spekulationer i et opkøb, eller om virksomheden anses at være for billig. Der er et stort volumen i aktien og der sker hele tiden noget i selskabet", uddyber analytikeren.

I Jyske Bank regnes der med en "fair værdi" for Tele Danmark aktien, der ligger cirka 100 kroner højere end det nuværende kursniveau. Det vil sige i omegnen af 440 kroner per aktie.

"Hvis Deutsche Telekom skal købe hele den 42 procents store aktiepost, så skal der skaffes noget i omegnen af 40 milliarder kroner.

Teleanalytikeren vurderer, at Deutsche Telekom vil være interesseret i at købe hele aktieposten, da et køb på under en 1/3 vil give besværligheder, kræve millimeterpræcision mellem selskaberne og dermed begrænser Deutsche Telekoms handlefrihed med hensyn til at lave netværk med videre. Med en stor andel, vil der mere problemfrit kunne laves driftsmæssige tiltag på tværs, siger han.

Hvis der købes mere end 1/3, så skal mindretalsaktionærerne have indløsningstilbud på samme vilkår, hvilket kan give den hårdt plagede teleaktie en længe efterspurgt kursfremgang. På spørgsmålet om kursreaktionerne så ikke har været noget beskedne hidtil, siger analytikeren, at der jo også er tale om "ren spekulation" indtil videre og slutter - "Men hvis man køber aktien, så får man god værdi for pengene - også hvis det ikke bliver til noget".

Uanset at aktiens kurs i samme periode stort set har været faldende, har analytikerne månedsvis en bloc vurderet Tele Danmark aktien som stærkt undervurderet. Der hersker altså et stort spænd mellem hvad analytikerne mener og hvad investorerne vælger at tro på.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs