MediaWatch

Besparelser på informationsteknologi

Amerikanske virksomheder lægger deres budgetter for 2001 i henhold til den generelle nedgang i dot.com industrien. I de amerikanske virksomheder skal ny teknologi betale for sig selv. Ifølge Martin Reynolds, analytiker hos teknologi analysefirmaet Gartner Dataquest, er det muligt at fastfryse udgifterne til informationsteknologi med henblik på at nedjustere investeringerne og samtidig se på, hvordan den eksisterende teknologi udnyttes optimalt, skriver Reuters.

Ifølge en undersøgelse fra Merill Lynch vil budgetter til teknologi stige med otte procent i 2001. Det udgør et væsentligt fald i forhold til væksten for 2000, der lå på 12 procent. I løbet af den sidste måned er andelen at virksomheder i USA, der har planer om at øge investeringerne faldet fra 78 procent til 56 procent.

Hvis ideen med at spare på budgettet for informationsteknologi vinder udbredelse, vil det hurtigt komme til at udgøre en risiko for teknologigiganter som Sun Microsystems, Oracle, Hewlett-Packard samt andre virksomheder, der har baseret næste års budget på at investeringer vil vise sig indbringende.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs