Besparelser på informationsteknologi

MediaWatch

Amerikanske virksomheder lægger deres budgetter for 2001 i henhold til den generelle nedgang i dot.com industrien. I de amerikanske virksomheder skal ny teknologi betale for sig selv. Ifølge Martin Reynolds, analytiker hos teknologi analysefirmaet Gartner Dataquest, er det muligt at fastfryse udgifterne til informationsteknologi med henblik på at nedjustere investeringerne og samtidig se på, hvordan den eksisterende teknologi udnyttes optimalt, skriver Reuters.

Ifølge en undersøgelse fra Merill Lynch vil budgetter til teknologi stige med otte procent i 2001. Det udgør et væsentligt fald i forhold til væksten for 2000, der lå på 12 procent. I løbet af den sidste måned er andelen at virksomheder i USA, der har planer om at øge investeringerne faldet fra 78 procent til 56 procent.

Hvis ideen med at spare på budgettet for informationsteknologi vinder udbredelse, vil det hurtigt komme til at udgøre en risiko for teknologigiganter som Sun Microsystems, Oracle, Hewlett-Packard samt andre virksomheder, der har baseret næste års budget på at investeringer vil vise sig indbringende.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også