MediaWatch

Teknologi mod piratkopiering undervejs

En række teknologiselskaber er i øjeblikket i færd med at udvikle et sæt industri-standarder, der via direkte indbygning i den enkelte computer vil kunne forhindre det digitale pirateri af musik og videofiler. Tiltaget ventes at være klart til sommer, skriver CNET.

Fokus vil indledningsvist være rettet mod udskiftelig samt bærbar dataopbevaring såsom zip-drev eller de Flash memory kort, der bruges i de populære MP3 afspillere. Over tiden er det dog ikke utænkeligt at videreføre konceptet således, at den enkelte forbruger ikke vil være i stand til at kopiere copyrightbeskyttet materiale direkte over på computerens harddisk.

Sidstnævnte kan meget vel varsle dystre udsigter for de, der i dag downloader musik og videofiler fra Internettet ved hjælp af programmer som Gnutella og Napster. Traditionelt set har produkter, der begrænser brugerens muligheder, svært ved at vinde indpas, og tidligere forsøg er indtil nu endt uden succes.

Trods det at de nye standarder får opbakning fra flere sider, herunder magtfulde selskaber såsom IBM, Matsushita Electric samt Toshiba, er det ifølge analytikerne langt fra sikkert, at de vil vinde indpas.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs