Teknologi mod piratkopiering undervejs

MediaWatch

En række teknologiselskaber er i øjeblikket i færd med at udvikle et sæt industri-standarder, der via direkte indbygning i den enkelte computer vil kunne forhindre det digitale pirateri af musik og videofiler. Tiltaget ventes at være klart til sommer, skriver CNET.

Fokus vil indledningsvist være rettet mod udskiftelig samt bærbar dataopbevaring såsom zip-drev eller de Flash memory kort, der bruges i de populære MP3 afspillere. Over tiden er det dog ikke utænkeligt at videreføre konceptet således, at den enkelte forbruger ikke vil være i stand til at kopiere copyrightbeskyttet materiale direkte over på computerens harddisk.

Sidstnævnte kan meget vel varsle dystre udsigter for de, der i dag downloader musik og videofiler fra Internettet ved hjælp af programmer som Gnutella og Napster. Traditionelt set har produkter, der begrænser brugerens muligheder, svært ved at vinde indpas, og tidligere forsøg er indtil nu endt uden succes.

Trods det at de nye standarder får opbakning fra flere sider, herunder magtfulde selskaber såsom IBM, Matsushita Electric samt Toshiba, er det ifølge analytikerne langt fra sikkert, at de vil vinde indpas.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også