MediaWatch

Teknologi mod piratkopiering undervejs

En række teknologiselskaber er i øjeblikket i færd med at udvikle et sæt industri-standarder, der via direkte indbygning i den enkelte computer vil kunne forhindre det digitale pirateri af musik og videofiler. Tiltaget ventes at være klart til sommer, skriver CNET.

Fokus vil indledningsvist være rettet mod udskiftelig samt bærbar dataopbevaring såsom zip-drev eller de Flash memory kort, der bruges i de populære MP3 afspillere. Over tiden er det dog ikke utænkeligt at videreføre konceptet således, at den enkelte forbruger ikke vil være i stand til at kopiere copyrightbeskyttet materiale direkte over på computerens harddisk.

Sidstnævnte kan meget vel varsle dystre udsigter for de, der i dag downloader musik og videofiler fra Internettet ved hjælp af programmer som Gnutella og Napster. Traditionelt set har produkter, der begrænser brugerens muligheder, svært ved at vinde indpas, og tidligere forsøg er indtil nu endt uden succes.

Trods det at de nye standarder får opbakning fra flere sider, herunder magtfulde selskaber såsom IBM, Matsushita Electric samt Toshiba, er det ifølge analytikerne langt fra sikkert, at de vil vinde indpas.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs