Sega stiger 10 procent

MediaWatch

Både Nintendo og Sega har uforbeholdent afvist rygterne om at Nintendo er i gang med at overtage Sega for omkring to milliarder dollar. Ifølge Sega er påstanden "ubegrundet" mens Nintendo kalder dem "helt forkerte", skriver Financial Times.

Men aktiemarkedet tror angiveligt på sagen. Således steg kursen det kriseramte Sega's aktier med hele 10,5 procent under onsdagens handel på børsen i Tokio til en lukningskurs på 1,054 japanske yen. Dermed er aktierne faldet mere end 75 procent i forhold til årets højeste kurs på 4,520 i februar måned.

Nintendo's aktiekurser derimod faldt på børsen med mere end fire procent til 17,450 yen, på grund af frygt blandt investorerne for, at overtagelsen af det tabsgivende Sega vil betyde en overbelastning af Nintendo's økonomi.

Nintendo og Sega står overfor udsigt til kraftigt øget konkurrence på markedet for spilkonsoller i det kommende år. Det skyldes at markedslederen Sony er i gang med en større kampagne for dets PlayStation 2 og Microsoft med dets xBox.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter