MediaWatch

Hva' siger du?

De seks millioner kroner skal bruges til at forbedre og modernisere Teksttelefonen, som i dag bruges af knap 2.200 kunder.

For en døv kunde fungerer Teksttelefonen på den måde, at kunden via PC ringer op til Tele Danmarks Formidlingscenter. Her sidder specialuddannede telefonister klar til at læse opkaldet og ringe den person op, som den døve vil tale med. Telefonisten fungerer som bindeled mellem den talende og døve, og kommunikationen foregår dels via tale og dels via tekst på pc.

Moderniseringen af Teksttelefonen vil blandt andet bestå i forbedring af den såkaldte "tale-selv-funktion" for de kunder, som gerne vil modtage tekst, men selv tale. Også kø-funktionen forbedres, således at man bliver sat i kø på Formidlingscentret fremfor at få optagettone, når man ringer i travle perioder.

Tele Danmark kører selv forsøg med handicaparbejdspladser. To telefonister på Oplysningen har specielt indrettede arbejdspladser og arbejdstid, som tager hensyn til deres handicap, ligesom en telefonist på Fyn arbejder hjemmefra som følge af invaliderende sygdom.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs