MediaWatch

Italiensk netgigant køber emailselskab

Seat Pagine Gialle, der rangerer som Italiens største Internet service provider, ISP, har formedelst 111 millioner dollar sikret sig tilsagn om at få lov til at opkøbe det amerikanske selskab NetCreations. Dermed er et tidligere bud fra DoubleClick definitivt ude af billedet, skriver CNET.

NetCreations virkeområde består i at bestyre direct-marketing emaillister for forskellige internetsites. Selskabet giver via sin service virksomhederne mulighed for blandt andet at tilbyde deres onlinekunder tiltag såsom : informationer om handler, måder hvorpå de kan opnå rabatter samt nyhedsoverskrifter.

Aftalen er et slag for DoubleClick's planer om en hurtig og nem udbygning af dets egen email marketing service. For det italienske konglomerat er der derimod tale om et fortsat udbygning, der skal fuldende selskabets planer om at skabe en global marketingservice såvel on som offline.

Seat Pagine Gialle, der til dagligt fungerer som ISP, ejer en portal, udgiver handelsdirectories, printdirectories for Telecom Italia samt udgiver den italienske version af "De Gule Sider", har ligeledes budt på en kontrollerende aktieandel i det franske selskab Consodata. Denne gælder som NetCreations pendant i offline-verdenen.

Handlen forventes fuldført i løbet af første kvartal 2001, men skal inden da godkendes af blandt andet NetCreations aktionærer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs