MediaWatch

Yahoo ønsker rettens hjælp

I spørgsmålet om hvem der reelt set kontrollerer Internettet, har verdens førende portal Yahoo nu bedt en føderal dommer om hjælp til, at omstøde en dom afsagt af en fransk ret. Yahoo mener, at dommen er i konflikt med selskabets ytringfrihed og fastholder desuden, at den franske ret ikke har nogen bemyndigelse overfor materiale, der er produceret af et amerikansk selskab, skriver Associated Press.

Yahoo blev i april i år sagsøgt af to franske grupper - International Anti-Racism and Anti- Semitism Leauge samt Union of Jewish Students, der begge mener, at portalen har udøvet brud på den franske lovgivning. Denne forbyder fremvisning samt salg af racistisk materiale.

Yahoo blev på den baggrund i sidste måned pålagt inden for tre måneder at forhindre franske computerbrugere i at få adgang til auktionen. Alternativet ville være en bøde på 13,000 dollar per dag, så længe portalen ikke opfyldte kravet.

Yahoo siger, at en sådan spærring er teknisk umulig og at man vil ignorere den franske dom, og dermed undlade at betale bøderne medmindre en amerikansk ret påbød det.

Online auktionsselskabet, eBay, har nazieffekter på sine auktioner, men advarer sælgere om ikke at sælge til personer i Østrig, Tyskland, Italien og Frankrig. Disse lande har alle antinazistiske love.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs