MediaWatch

Egghead får en på ægget

Egghead.com's ledelse har i de seneste døgn i samarbejde med sikkerhedsselskabet Kroll Worldwide været travlt optaget af, at finde ud af præcist hvor meget af dets 3,7 millioner store kundedatabase, der er blevet ramt, efter det har vist sig, at selskabets servere har været udsat for et hackerangreb, skriver CNET.

Egghead.com har som en sikkerhedsanordning overdraget navnene på samtlige 3,7 millioner kunder i dets database til de kreditkortsselskaber, som den internetbaserede forhandler samarbejder med. Tiltaget bekræftes af kilder i kreditkortsbranchen.

Ifølge en talsmand for Egghead.com har selskabet ikke klarhed over hvor mange, hvis overhovedet nogen, af dets kunder i databasen, der er blevet berørt af den ulovlige indtrængen. Det valgte tiltag kan tolkes, som om selskabet frygter at hele dets database er berørt.

Jerry Kaplan, medhjælpende bestyrelsesformand i Egghead.com, siger, at der ikke foreligger nogen form for "beviser" for, at nogen af de 3,7 millioner kreditkort nødvendigvis var blevet taget. I samme åndedrag vedgår han dog, at han heller ikke har kunnet afgøre, om der er blevet pillet ved selskabets database.

Kaplan mener dog, at man ikke umiddelbart kan eller bør sidestille et indbrud på selskabets web-site med det faktum, at noget af selskabets kundedata skulle have været udsat for tyveri.

Egghead forventer, at have klarhed for skadesomfanget inden udløbet af denne uge.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs