MediaWatch

Nu 400 millioner Internet brugere

En opgørelse foretaget af amerikanske Nua Internet Surveys viser således, at der i november 2000 var godt 407 millioner personer verden over med internet-adgang. Det er mere end dobbelt så mange i forhold til september måned 1999, hvor antallet af personer med internet-adgang lå på 201 millioner.

Væksten har været særlig stor i den asiatiske region, hvor antallet af personer med internet-adgang nu har rundet de 100 millioner. Dermed lever mere end 25 procent af verdens online-brugere i den asiatiske verdensdel. Nordamerika, det vil sige USA og Canada, står dog fortsat for den største andel af internet-brugere i verden, idet cirka 41 procent af alle internet-brugere lever i denne region.

På de efterfølgende pladser findes Europa med 27,8 procent af den globale internet-befolkning, Latin-Amerika med 4 procent, mens Afrika og Mellemøsten står for henholdsvis 0,8 og 0,6 procent.

Nua Internet Surveys erkender, at det ikke er muligt at opgøre tallene helt præcist, men betegner opgørelsen som et kvalificeret gæt. Det skyldes, at Nua har baseret deres opgørelse på observationer af væksten foretaget gennem mere end to år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs