MediaWatch

Siemens afviser leverandørlån

Volker Jung, der er bestyrelsesmedlem i Siemens, udtaler til Reuters, at Siemens vil være forsigtige med at sælge mobiltelefon systemer til operatører, som kræver risikable finansieringsaftaler. Jung forventer, at kun de store operatører vil overleve, mens mange af de små vil bukke under eller blive opkøbt af andre.

Teleoperatørernes samlede investering i licenser til at drive tredje generations mobiltelefoni i Europa løber op i omkring 200 milliarder euro. Hertil kommer, at operatørerne skal investere yderligere mellem 200 og 300 millioner euro i at etablere de omkring 70 mobile netværk i Europa. For Tyskland alene betyder det en samlede omkostninger på op omkring fire milliarder euro.

I mangel på kapital til at finansiere de høje investeringer i 3G udstyr forsøger flere af de kommende 3G netværksoperatører at hente en del hjem via fordelagtige lån og betalingsbetingelser, hos deres leverandører af udstyr.

Indtil videre har Siemens kun et stort system til mobilt Internet telefoni til den tyske operatør Mannesmann Mobilfunk. Siemens vil gerne sælge flere anlæg men afviser at beskæftige sig med operatører, som til gengæld for at købe vil have lån på op til 300 procent af handelssummen. Hvis der er tale om en stabil operatør, kan 150 procent retfærdiggøres, mener Jung.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs