MediaWatch

Siemens afviser leverandørlån

Volker Jung, der er bestyrelsesmedlem i Siemens, udtaler til Reuters, at Siemens vil være forsigtige med at sælge mobiltelefon systemer til operatører, som kræver risikable finansieringsaftaler. Jung forventer, at kun de store operatører vil overleve, mens mange af de små vil bukke under eller blive opkøbt af andre.

Teleoperatørernes samlede investering i licenser til at drive tredje generations mobiltelefoni i Europa løber op i omkring 200 milliarder euro. Hertil kommer, at operatørerne skal investere yderligere mellem 200 og 300 millioner euro i at etablere de omkring 70 mobile netværk i Europa. For Tyskland alene betyder det en samlede omkostninger på op omkring fire milliarder euro.

I mangel på kapital til at finansiere de høje investeringer i 3G udstyr forsøger flere af de kommende 3G netværksoperatører at hente en del hjem via fordelagtige lån og betalingsbetingelser, hos deres leverandører af udstyr.

Indtil videre har Siemens kun et stort system til mobilt Internet telefoni til den tyske operatør Mannesmann Mobilfunk. Siemens vil gerne sælge flere anlæg men afviser at beskæftige sig med operatører, som til gengæld for at købe vil have lån på op til 300 procent af handelssummen. Hvis der er tale om en stabil operatør, kan 150 procent retfærdiggøres, mener Jung.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs