MediaWatch

Vodafone køber Eicell

Handlen repræsenterer Irlands største virksomhedsovertagelse, men værdien ligger noget under markedsforventningerne, skriver Financial Times. Eicoms aktionærer får, såfremt det bliver godkendt på et ekstraordinært møde i marts, udleveret aktier i Eicell, og Vodafone vil derefter uddele 0,95 Vodafone-aktier for hver to Eicell aktier.

På basis af Vodafone's lukningskurs i onsdags svarer det til 1,91 euro per aktie i Eicom. Vodafone overtager for 250 millioner euro gæld i Eicell.

Ifølge analytikeren Scott Ranking fra vekselerfirmaet Davy i Dublin, er frasalget af Eicell til en international operatør uundgåelig ud fra de givne markedsbetingelser, og henviser til British Telecoms overtagelse af Esat i januar. Esat er Eicoms nærmeste konkurrent.

Som en del af Vodafones overtagelse af Eicom's datterselskab Eicell sælger også Telia sin andel i Eicell til Vodafone. Svenske Telia og hollandske KPN ejer hver en andel på henholdsvis 14 procent og 21 procent i Eicom.

Ved handlens gennemførelse betyder det, at Telia vil modtage cirka 147 millioner aktier i Vodafone, hvilket svarer til en estimeret markedsværdi på cirka 5,1 milliarder svenske kroner.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs