MediaWatch

Få svenskere julehandler på Internet

Som begrundelse for ikke købe julegaverne på Internettet anfører brugerne dels, at de helst vil se og mærke gaverne og dels, at det er sjovere at handle i almindelige butikker end i internetbutikker. Hertil kommer, at mange siger, at de er for sent ude med at købe gaverne, og at de derfor ikke kan vente på at få gaverne leveret. Det viser en ny undersøgelse fra det svenske analysefirma Netsurvey.

Af de 31 procent af brugerne, som har købt julegaver via Internettet har 70 procent til gengæld købt enten flere eller betydeligt flere julegaver på Internettet, end de gjorde sidste år. 20 procent af køberne har købt lige så meget som sidste år, mens 10 procent har købt mindre end sidste år.

Administrerende direktør for Netsurvey, Peter Bolinder, udtaler om undersøgelsen, at e-handelens fremtid ikke afgøres af e-julehandelen, idet brugernes tidspres er betydeligt større i julen end resten af året. Da mange forbrugere køber gaver den sidste uge inden jul, vælger de derfor de almindelige butikker.

De typiske internetkøb ligger inden for kategorier som bøger, tøj og accessoires, legetøj samt musik.

Undersøgelsen er foretaget den 18. til 20. december og er baseret på besvarelser fra 692 personer i Netsurvey's internet-panel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs