MediaWatch

Offensiv UMTS-strategi i Sverige

Ligesom Sverige har været det første land i Norden med etablering af GPRS-net tyder meget på, at Sverige også vil blive det første land i Norden, som får etableret de nye UMTS-net. Blandt andet har en af UMTS-vinderne, britiske Orange, meldt ud, at selskabets kunder vil få adgang til det nye net allerede i august, skriver nettavisen.no.

En anden af vinderne i Sverige, Europolitan, har i sin ansøgning givet udtryk for, at selskabet ville kunne lancere UMTS-tjenester allerede i januar 2001 om nødvendigt. Dette er imidlertid ikke praktisk muligt, da der endnu ikke er terminaler (mobiltelefoner m.v.) på markedet, som vil kunne håndtere transmission via UMTS-net.

Når Orange melder ud, at selskabet er klar med UMTS-tjenester i august, er meldingen blandt andet baseret på, at Orange har fået garantier fra flere leverandører om, at UMTS-mobiltelefoner vil være på markedet på dette tidspunkt. Endvidere er der den begrænsning i Orange's udmelding, at lanceringen af UMTS-tjenester i august vedrører enkelte storbyer, og at dækningen af resten af Sverige vil komme efterfølgende.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs