MediaWatch

Offensiv UMTS-strategi i Sverige

Ligesom Sverige har været det første land i Norden med etablering af GPRS-net tyder meget på, at Sverige også vil blive det første land i Norden, som får etableret de nye UMTS-net. Blandt andet har en af UMTS-vinderne, britiske Orange, meldt ud, at selskabets kunder vil få adgang til det nye net allerede i august, skriver nettavisen.no.

En anden af vinderne i Sverige, Europolitan, har i sin ansøgning givet udtryk for, at selskabet ville kunne lancere UMTS-tjenester allerede i januar 2001 om nødvendigt. Dette er imidlertid ikke praktisk muligt, da der endnu ikke er terminaler (mobiltelefoner m.v.) på markedet, som vil kunne håndtere transmission via UMTS-net.

Når Orange melder ud, at selskabet er klar med UMTS-tjenester i august, er meldingen blandt andet baseret på, at Orange har fået garantier fra flere leverandører om, at UMTS-mobiltelefoner vil være på markedet på dette tidspunkt. Endvidere er der den begrænsning i Orange's udmelding, at lanceringen af UMTS-tjenester i august vedrører enkelte storbyer, og at dækningen af resten af Sverige vil komme efterfølgende.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs