MediaWatch

Ingen kræftrisiko ved mobiltelefoner

Resultatet af undersøgelsen er netop blevet offentliggjort i det amerikanske tidsskrift JAMA - Journal of the American Medical Association, hvoraf det fremgår, at en række amerikanske forskere ikke har kunnet påvise nogen sammenhæng mellem hjernekræft og anvendelsen af mobiltelefon.

Selvom der ikke i den konkrete undersøgelse kunne påvises en sammenhæng mellem hjernekræft og mobilbrug, understreger de amerikanske forskere dog, at det kræver yderligere undersøgelser for at vurdere, om der er nogen sundhedsfarlige konsekvenser af længerevarende brug af mobiltelefon.

De amerikanske forskere har siden 1994 prøvet at finde ud af, om der er en sammenhæng mellem brug af mobiltelefoner og hjernekræft. Undersøgelsen har dels omfattet 469 mænd og kvinder mellem 18 og 80 år med hjernekræft og dels en kontrolgruppe på 422 personer uden hjernekræft. Disse testpersoner brugte gennemsnitligt deres mobiltelefoner cirka 2½ time om måneden gennem tre år.

Undersøgelsen kommer kort tid efter, at et andet lægetidsskrift, The Lancet, advarede imod, at unge under 18 år er udsat for skader på deres immunsystem fra mobilstråling. Herhjemme har blandt andet Forbrugerrådet udtrykt bekymring for risikoen for sundhedsfare ved den udbredte brug af mobiltelefoner.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs