MediaWatch

Danmark i anden IT-division

På to ud af tre områder giver OECD Danmark betegnelsen "middel": IT-erhvervene forsker for lidt og IT-omsætningens andel af erhvervslivets samlede handel er for lille. Det skriver Jyllands-Posten.Det er kun på andelen af ansatte i IT-erhvervet at Danmark opnår karakteren høj.

Ifølge direktør Jakob Lyngsø går det ikke specielt godt i Danmark. IT vokser med 20 procent om året i branchen og det er meget mere end resten af det private erhvervsliv, men det hjælper jo ikke, hvis IT-branchen i de omgivende lande vokser med 25 procent, siger han. Men han tror på IT-mulighederne for Danmark:

- Det ser ud, som om Danmark har gigantiske muligheder på at skabe indhold til M-life (trådløst liv, red.). I den gamle økonomi fik vi betaling for det der kunne måles og vejes. Softwaren fulgte gratis med. I den nye økonomi er det omvendt. Her får mange hardwaren billigt med mod at bruge et program eller en tjeneste, siger Jacob Lyngsø.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs