MediaWatch

Danmark i anden IT-division

På to ud af tre områder giver OECD Danmark betegnelsen "middel": IT-erhvervene forsker for lidt og IT-omsætningens andel af erhvervslivets samlede handel er for lille. Det skriver Jyllands-Posten.Det er kun på andelen af ansatte i IT-erhvervet at Danmark opnår karakteren høj.

Ifølge direktør Jakob Lyngsø går det ikke specielt godt i Danmark. IT vokser med 20 procent om året i branchen og det er meget mere end resten af det private erhvervsliv, men det hjælper jo ikke, hvis IT-branchen i de omgivende lande vokser med 25 procent, siger han. Men han tror på IT-mulighederne for Danmark:

- Det ser ud, som om Danmark har gigantiske muligheder på at skabe indhold til M-life (trådløst liv, red.). I den gamle økonomi fik vi betaling for det der kunne måles og vejes. Softwaren fulgte gratis med. I den nye økonomi er det omvendt. Her får mange hardwaren billigt med mod at bruge et program eller en tjeneste, siger Jacob Lyngsø.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs