Microsoft vicepræsident forlader post

MediaWatch

Joachim Kempin, der til dagligt har ansvaret for Microsofts relationer til computerfremstillerne, vil per 1. juli næste år blive afløst af Richard Roy. Roy er i øjeblikket administrerende direktør for Microsofts tyske datterselskab, skriver Associated Press.

Kempin, der med sine 17 år i Microsoft regnes for en af selskabets veteraner, ventes fremover at skulle arbejde med specialprojekter.

I sin nuværende stilling står Kempin blandt andet for salget af produkter til selskaber som Dell Computer og Compaq. Disse installerer Microsofts Windows og Internet Explorer før computerne sælges.

I den verserende monopolsag har Kempin været under skarp beskydning fra regeringens anklagere, der har søgt at finde frem til om Microsoft har straffet de computerfremstillere, der hovedsagligt har brugt rivaliserende software i deres computere.

Kempin indtager ligeledes en plads i den gruppe, der rådgiver Microsofts øverste chef Steve Ballmer i vigtige sager. Det vides endnu ikke om Richard Roy skal overtage denne funktion.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også