MediaWatch

Nokia melder sig ind i RosettaNet

RosettaNet er et selvfinansieret og non-profit konsortium bestående af virksomheder, der beskæftiger sig med informationsteknologi, elektroniske komponenter og fremstilling af halvledere, som arbejder for at skabe og implementere fælles og åbne e-business proces standarder.

Målet med RosettaNet er at skabe et fælles sprog og standardprocesser for elektronisk udveksling af business information. RosettaNet har i dag deltagelse af mere end 300 virksomheder, som tilsammen repræsenterer mere end 1 trillion dollar i omsætning. Nokia bliver desuden medlem af organisationens bestyrelse, som blandt andre også har deltagelse af IBM, Lucent, Cisco Systems, Motorola, NEC, Philips, Samsung og Toshiba.

Ifølge Pertti Korhonen, der er Senior Vice President for Nokia Mobile Phones’ Global Operations, Logistics and Sourcing, har Nokia allerede i adskillige år arbejdet med at integrere forretningsprocesser med sine leverandører, og her er RosettaNet et af de centrale elementer, som kan hjælpe Nokia til at gøre dette effektivt. RosettaNets arbejde baseres på åbne standarder, hvilket giver Nokia mulighed for at skabe fleksible og fremtidssikrede løsningsværktører til det globale marked.

RosettaNet bygger videre på eksisterende åbne e-business standarder, guidelines og specifikationer til kryds-platform applikationer og netværk kommunikation.

RosettaNet bringer disse standarder op på en højere niveau ved at skabe e-business referencerammer på tværs af individuelle virksomheder med henblik på at forbedre forretningsprocessernes evne til at opererer sammen.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs