MediaWatch

Nokia melder sig ind i RosettaNet

RosettaNet er et selvfinansieret og non-profit konsortium bestående af virksomheder, der beskæftiger sig med informationsteknologi, elektroniske komponenter og fremstilling af halvledere, som arbejder for at skabe og implementere fælles og åbne e-business proces standarder.

Målet med RosettaNet er at skabe et fælles sprog og standardprocesser for elektronisk udveksling af business information. RosettaNet har i dag deltagelse af mere end 300 virksomheder, som tilsammen repræsenterer mere end 1 trillion dollar i omsætning. Nokia bliver desuden medlem af organisationens bestyrelse, som blandt andre også har deltagelse af IBM, Lucent, Cisco Systems, Motorola, NEC, Philips, Samsung og Toshiba.

Ifølge Pertti Korhonen, der er Senior Vice President for Nokia Mobile Phones’ Global Operations, Logistics and Sourcing, har Nokia allerede i adskillige år arbejdet med at integrere forretningsprocesser med sine leverandører, og her er RosettaNet et af de centrale elementer, som kan hjælpe Nokia til at gøre dette effektivt. RosettaNets arbejde baseres på åbne standarder, hvilket giver Nokia mulighed for at skabe fleksible og fremtidssikrede løsningsværktører til det globale marked.

RosettaNet bygger videre på eksisterende åbne e-business standarder, guidelines og specifikationer til kryds-platform applikationer og netværk kommunikation.

RosettaNet bringer disse standarder op på en højere niveau ved at skabe e-business referencerammer på tværs af individuelle virksomheder med henblik på at forbedre forretningsprocessernes evne til at opererer sammen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs