Telenor vinder UMTS-licens i Portugal

MediaWatch

Den portugisiske regering har tildelt licenserne efter en såkaldt "skønhedskonkurrence", hvor prisen for hver af de tilgængelige licenser var sat til 100 millioner euro.

Hovedaktionæren i ONI WAY er det portugisiske telekomselskab ONI SGPS, som ejer en post på 55 procent. ONI SGPS ejes af det nationale el-værk EDP (Electrisidade de Portugal), Portugal største bank BCP (Banco Commercial de Portugal) og olie- og gas-selskapet GALP.

Telenor Mobile Communications er eneste mobiloperatør i partnerkredsen og næststørste ejer i ONI WAY med 20 procent. De resterende 25 procent i selskabet er fordelt mellem en række strategiske partnere, bl.a. en ledende portugisisk medievirksomhed og det nationale spanske energiværk. Iberdrola.

ONI WAY var den eneste nye operatør som fik UMTS-lisens i Portugal. Selskabet skal opbygge et landsdækkende UMTS-net. For Telenor vil det bnetyde investeringer på op til 182 millioner euro over de neste fem årene.

"Dette er Telenors fjerde UMTS-licens. Vi er svært tilfredse med at ONI WAY har fået licens i Portugal, og Telenor vil sætte alle tilgængelige kræfter ind på å sikre Portugal konkurrencedygtige og rimelige UMTS-tjenester," siger Arve Johansen, administrerende direktør i Telenor Mobile Communications AS.

Portugal har i dag tre GSM-operatører og en mobilpenetration på cirka 55 procent. De øvrige tre UMTS-lisensene blev tildelt de eksisterende GSM-operatører; TMN, Telecel og Optimus.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også