MediaWatch

Telenor vinder UMTS-licens i Portugal

Den portugisiske regering har tildelt licenserne efter en såkaldt "skønhedskonkurrence", hvor prisen for hver af de tilgængelige licenser var sat til 100 millioner euro.

Hovedaktionæren i ONI WAY er det portugisiske telekomselskab ONI SGPS, som ejer en post på 55 procent. ONI SGPS ejes af det nationale el-værk EDP (Electrisidade de Portugal), Portugal største bank BCP (Banco Commercial de Portugal) og olie- og gas-selskapet GALP.

Telenor Mobile Communications er eneste mobiloperatør i partnerkredsen og næststørste ejer i ONI WAY med 20 procent. De resterende 25 procent i selskabet er fordelt mellem en række strategiske partnere, bl.a. en ledende portugisisk medievirksomhed og det nationale spanske energiværk. Iberdrola.

ONI WAY var den eneste nye operatør som fik UMTS-lisens i Portugal. Selskabet skal opbygge et landsdækkende UMTS-net. For Telenor vil det bnetyde investeringer på op til 182 millioner euro over de neste fem årene.

"Dette er Telenors fjerde UMTS-licens. Vi er svært tilfredse med at ONI WAY har fået licens i Portugal, og Telenor vil sætte alle tilgængelige kræfter ind på å sikre Portugal konkurrencedygtige og rimelige UMTS-tjenester," siger Arve Johansen, administrerende direktør i Telenor Mobile Communications AS.

Portugal har i dag tre GSM-operatører og en mobilpenetration på cirka 55 procent. De øvrige tre UMTS-lisensene blev tildelt de eksisterende GSM-operatører; TMN, Telecel og Optimus.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs