MediaWatch

Teleforhold på Thule Air Base

Baggrunden for forskningsministerens initiativ er et ønske fra Grønlands Hjemmestyre om at få udstrakt grønlandsk telelovgivning til at omfatte Thule-basen.

En nylig færdiggjort rapport - fra det dansk-grønlandske teleudvalg, der har kontorchef Jørn Jensby, Telestyrelsen, som formand - anbefaler, at den grønlandske telelovgivning søges sat i kraft for Thule-basen med de nødvendige tilpasninger som følger af traktaten mellem den danske og amerikanske regering om oprettelsen af Thule Air Base.

En implementering af rapportens anbefaling vil reelt set alene betyde, at Grønlands Hjemmestyre gives mulighed for at regulere den civile telekommunikation på basen som siden 1984 er formidlet via Tele Greenlands anlæg.

Landsstyremedlem Steffen Ulrich-Lynge, Grønlands Hjemmestyre, der har drøftet spørgsmålet med Birte Weiss ved møder i august og primo december, siger:

- Rapporten fra teleudvalget er en god beskrivelse af de faktiske forhold og de ønsker, som Grønlands Hjemmestyre har.

I første omgang vil spørgsmålet blive drøftet i det fælles udenrigs- og sikkerhedspolitiske udvalg, inden der tages initiativ til en dialog med den amerikanske regering.

- Rapporten fra teleudvalget er et godt udgangspunkt for en efterfølgende dialog med den amerikanske regering, udtaler Birte Weiss.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs