MediaWatch

Sonofon: Billigere og bedre Internet

Meldingen kommer, efter at Telestyrelsen i går afslørede, hvilke telefirmaer der har vundet licenserne til at opbygge et konkurrerende net af trådløse internetkanaler, kaldet Fixed Wireless Acces, FWA. Det skriver Politiken.

Ifølge adm. direktør Ulrik Bülow, bryder Sonofon Tele Danmarks kontrol over telenettet for alvor. I dag kan 40 procent af danskerne ikke få bredbåndsinternet gennem kabler, da ledningernes kvalitet ikke er i orden. Sonofon vil tilbyde, at 95 procent fra sommeren 2001 får mulighed for FWA, siger Ulrik Bülow.

Det meste af Telebranchen undrer sig over Sonofons udspil. Det er de færreste, der tror, at det ville kunne lade sig gøre, at dække det danske marked så hurtigt og så billigt som Sonofon har meldt ud.

Ifølge Politiken koster udbygningen op imod en milliard kroner for Sonofon.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs