MediaWatch

Førende ventureselskab til Danmark

Det førende europæiske ventureselskab har ellers i flere måneder været i forhandlinger med forskellige danske ventureselskaber med henblik på at købe sig ind på det danske venture kapital marked.

Da der ikke har kunnet opnås enighed med nogle af forhandlingsparterne, etablerer selskabet nu i stedet en egen selvstændig dansk afdeling i København, skriver Børsen.

At selskabet ifølge Børsen er Europas største hænger blandt andet sammen med, at 3i som et børsnoteret selskab har en markedsværdi på over 100 milliarder kroner. Herudover har selskabet for øjeblikket 3.000 forskellige porteføljeinvesteringer og investerer hver dag, hvad der svarer til 85 millioner kroner i nye selskaber - ikke mindst inden for IT og biotech.

Alan McKay, som er nordisk direktør for 3i, satser på, at 3i i løbet af selskabets første år i Danmark vil gennemføre cirka 10 investeringer. Planen er herefter, at selskabet skal investere i 20-30 selskaber om året. Investeringerne fra 3i's side ligger typisk mellem 10 og 15 millioner kroner, når der investeres i nye virksomheder.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs