MediaWatch

Europolitan lancerer UMTS-plan

Europolitan, med verdens største mobiloperatør Vodafone i ryggen, vandt lørdag, ganske som selskabet havde forventet, en UMTS-licens til at drive tredje generations mobiltelefoni i Sverige. Ifølge Jon Risfelt, der er VD hos Europolitan, påbegyndes driften af de første basisstationer i første halvår af 2001.

Europolitan har underskrevet hensigtserklæringer med både finske Nokia og svenske Ericsson om levering af udstyr til det kommende svenske UMTS netværk. Den hurtige og brede udbygning betyder ifølge Jon Risfelt, at de svenske brugere tidligt vil få adgang til nye svenske 3G mobiltjenester, som kan hjælpe brugerne i hverdagen. Og det vil medvirke til at Sverige stadfæster sin position som det af verdens ledende IT nationer.

Allerede i dag er Europolitan, som har hovedkontor i Karlskrona, udbyder af GSM 900/1800 mobiltelefoni i Sverige. Europolitan gruppen, som desuden omfatter det børsnoterede moderselskab Europolitan Holdings samt søsterselskaberne Europolitan Stores, Ocom, Doberman og Mobile Relations, beskæftiger i alt 1300 medarbejdere.

Telia, som blev forbigået under UMTS tildelingen, overveje i øjeblikket at klage over Post och Telestyrelsens afgørelse.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs