AOLTV skaber mediakonvergens

MediaWatch

Den nyligt anerkendte fusion mellem Time Warner og AOL skal bane vejen for en overgang fra det traditionelle envejs-TV til fremtidens tovejs ditto. Dette område regnes for en af de vigtigste nyskabelser indenfor området, skriver Associated Press.

AOL, der i sommers lancerede en tidlig udgave af interaktivt TV kaldet AOLTV på otte markeder, håber at få nye abonnenter via tiltag som : instant messaging, email samt "enhanced" skærmprogrammering.

Teknikken ventes i fremtiden at kunne åbne op for muligheder såsom at vise aktuelle målinger under for eksempel en live nyhedsudsendelse. En anden mulighed kunne være at lade en skuespiller være vært for en chatsession, samtidig med at serien, den pågældende er med, i ruller hen over skærmen. Alt dette vil være muligt med et specialdesignet tastatur.

Trods lovning om ikke at favorisere Time Warner programmer på AOLTV forventer analytikerne, at det til en vis udstrækning vil være sådan, at selskaberne finder måder at omgå denne foranordning på, og således skabe ekstra plads til disse programmer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også