Ekspertgruppe godkender Carnivore

MediaWatch

FBI er ikke gået for langt i med sit elektroniske overvågningssystem Carnivore. Det konkluderer den uafhængige gruppe af eksperter, bestående af forskere fra Illinois Institute of Technology (IIT), i den endelige rapport om sagen, som gruppen torsdag afleverede til U.S. Justice Department.

Gruppen anbefaler i rapporten, at Justitsdepartementet opretholder nært kontrol med e-mail overvågningssystemet, at alle omfattende undersøgelser bliver godkendt af Justitsdepartementet, og at dokumenterne sikres mod misbrug, skriver CNN.

Carnivore kan altså ikke tages i brug uden at der foreligger en afgørelse fra en domstol. FBI installerer systemet hos Internet-udbyderne, hvor de kan overvåge mistænkte kriminelles e-mail aktiviteter. Alt i alt konkluderer undersøgelseskomiteen, at Carnivore ikke overtræder private eller civile rettigheder, og at undersøgelserne foretaget med Carnivore ikke tilvejebringer mere information, end der er tilladt når der foreligger en retskendelse.

Det meste af rapportens øvrige indhold forbliver dog uændret i forhold til det udkast, som blev frigivet i forrige måned, hvilket foranlediger borgerrettighedsgrupperne Civil Liberties Union og House Majority Leader Dick Armey til at rette kritik mod dets indhold.

Ifølge Barry Steinhardt fra Civil Liberties Union er der intet nyt i rapporten, der fortsætter med at have de samme defekter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også