MediaWatch

Ekspertgruppe godkender Carnivore

FBI er ikke gået for langt i med sit elektroniske overvågningssystem Carnivore. Det konkluderer den uafhængige gruppe af eksperter, bestående af forskere fra Illinois Institute of Technology (IIT), i den endelige rapport om sagen, som gruppen torsdag afleverede til U.S. Justice Department.

Gruppen anbefaler i rapporten, at Justitsdepartementet opretholder nært kontrol med e-mail overvågningssystemet, at alle omfattende undersøgelser bliver godkendt af Justitsdepartementet, og at dokumenterne sikres mod misbrug, skriver CNN.

Carnivore kan altså ikke tages i brug uden at der foreligger en afgørelse fra en domstol. FBI installerer systemet hos Internet-udbyderne, hvor de kan overvåge mistænkte kriminelles e-mail aktiviteter. Alt i alt konkluderer undersøgelseskomiteen, at Carnivore ikke overtræder private eller civile rettigheder, og at undersøgelserne foretaget med Carnivore ikke tilvejebringer mere information, end der er tilladt når der foreligger en retskendelse.

Det meste af rapportens øvrige indhold forbliver dog uændret i forhold til det udkast, som blev frigivet i forrige måned, hvilket foranlediger borgerrettighedsgrupperne Civil Liberties Union og House Majority Leader Dick Armey til at rette kritik mod dets indhold.

Ifølge Barry Steinhardt fra Civil Liberties Union er der intet nyt i rapporten, der fortsætter med at have de samme defekter.

Mere fra MediaWatch

Femina henter ny redaktør fra Berlingske

Digital nyhedsredaktør på Berlingske rykker til Femina, hvor hun bliver ny forsideredaktør og jourhavende som del af en journalistisk oprustning på aktualitetsstoffet på det Aller-ejede kvindebrand.

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Seneste nyt

Se flere jobs