MediaWatch

Microsoft opfylder ikke forventninger

Ifølge selskabet er et verdensomspændende fald i salget af PC'ere grunden til de skuffende indtjenings- og omsætningsmæssige resultater. Således meddeler selskabet i en erklæring, at omsætningen for indeværende kvartal vil slutte fem til seks procent lavere end hidtil forventet.

I tal svarer dette til en omsætning i niveauet 6,4 til 6,5 milliarder dollar, mens indtjeningen per aktie vil ligge melem 46 og 47 cent, skriver CNN.

Tallene er som nævnt lavere end tidligere forventet. De seneste tal fra First Call/ Thompson Financials havde sat Microsoft til at have en omsætning på rundt regnet 6,8 milliarder dollar og en indtjening per aktie på 49 cent. Andet kvartals fald, der grundet blandt andet julehandlen regnes for en af de travleste perioder, betyder, at Microsoft ligeledes vil ligge under i det samlede årsregnskab.

Indtjeningsnedgangen anses af investeringsbanken Goldman Sachs som værende et stort tab. Banken gør i den forbindelse opmærksom på, at det er første gang i 10 år at Microsoft udsender en sådan advarsel.

Microsoft aktien tabte i dagens handel på Nasdaq forud for offentliggørelsen 1,75 dollar til en lukkekurs på 55,50 dollar. I børsens udvidede åbningstid dykkede aktien imidlertid 6 procent svarende til 3,31 dollar og sluttede i kurs 52,19.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs